top of page

IETS MEER ACHTERGROND....

 

Design én communicatie

In 1998 ben ik (Tijmen Bitterlich) als designer afgestudeerd in ‘Reclame & Publiciteitsvormgeving’ aan het CIBAP in Zwolle. En in 2004 heb ik in Utrecht en Amsterdam mijn bachelor 'Communicatie Management' gehaald.

 

Na deze twee design en communicatie studies ben ik begonnen als communicatiemedewerker bij de RCE, een onderdeel van het ministerie van Onderwijs, cultuur en wetenschap. Ik kreeg veel kansen en greep alles met beiden handen aan. Het was de manier om beter te worden in mijn vak. Mijn creatieve achtergrond kwam goed van pas; ik was namelijk in staat om zelf communicatiemiddelen te bedenken, vorm te geven en te maken. Mijn ervaring bij reclamebureaus en mijn commerciële insteek zorgde ervoor dat ik uiteindelijk communicatieadviseur werd.

Mijn start als ondernemer

In 2011 ben ik samen met twee vrienden/kennissen begonnen aan een nieuwe uitdaging 'Spotbod'. E-commerce business in gebruikte goederen (een soort Marktplaats makelaar voor particulieren en ondernemers). Als ondernemer en business manager kreeg ik de kans om binnen de e-commerce al mijn kennis en ervaring in te zetten. We hebben hier een mooi bedrijf neergezet, maar door gebrek aan middelen (Nederland belande in een reces) om groot op te schalen zijn we dit avontuur anderhalf jaar later gestopt.

 

Marcom+design

Na dit avontuur als ondernemer wilde ik niet anders meer. Ik wilde bouwen aan iets moois en goed werk afleveren. Mijn eigen talent, kennis en kunde inzetten op het gebied van marketing-, communicatie en design. Zo heb ik in 2014 Marcom+design ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Gaan voor het beste resultaat en hopen dat je tevreden opdrachtgevers jouw ambassadeur worden. Niet alleen een bedrijfsnaam, maar een letterlijke weergave en optelsom van dat waar ik voor sta en wat ik beheers. Marketing, communicatie + design in één.

 

Mooie groei

Inmiddels weten opdrachtgevers uit verschillende hoeken mij te vinden. Zelfs al meer dan dat ik had gehoopt. Het is fantastisch om met mijn vak bezig te zijn en mooie dingen te maken die echt iets bijdragen aan de communicatiedoelstellingen van de opdrachtgever.

 

Zullen we ook eens kennismaken? Bel of mail me gerust. Ik ben benieuwd jou/jullie verhaal en ambitie!

 

Tijmen Bitterlich

 

bottom of page